Når du trenger en pause fra slektsforskningen

Etter timer med graving i digitaliserte kirkebøker og sammenligning av mulige skrivemåter på oldemors pikenavn, så kan det være greit å få et lite avbrekk. Ikke nødvendigvis fra historietimen, som jo er en av grunnene til at slektsforskning er interessant og spennende. Det er mengder av morsomme og historisk baserte spill og automater en slektsforsker kan nyte under et godt fortjent avbrekk. Uansett om det er fra steinalderen eller andre verdenskrig, så finnes det et spill.

Klassiske temaer

Noen av de mest kjente, kjære og, ikke minst, klassiske spilleautomatene har historiske temaer som bakgrunn. Det kan være den egyptiske storhetstiden med alle sine forskjellige faraoer, vikingene og deres tokter eller historiske hendelser fra det ville vest, og mange, mange andre temaer som gir bakgrunn for en artig spilleautomat. For en slektsforsker som er ekstra interessert i historie, nært eller fjern, kan dette gi en ekstra piff under avbrekket.

nar du trenger en pause fra slektsforskningen

Slektsforskning og spilleautomater

Det er nok dessverre få automater med slektsforskning som eneste tema, men det bør gi inspirasjon til å gå tilbake til arbeidet etter en pause med faraoer, staute vikinger og cowboyer, som ved grundig arbeid med slektstreet kanskje viser seg å være en fjern slektning. En slik automat kan også gi spilleren en mulighet til å drømme seg bort til en tid hvor alt virket så mye mer romantisk og spennende.

Nå er vel romantikken noe som har blitt til i fortellingene i ettertid, da menneskene som levde i disse epoken nok hadde ganske andre meninger om akkurat dette. Noe av jobben en gjør med slektsforskning skal jo også dokumentere dette, med historier og anekdoter skrevet av de som opplevde dette selv. En historisk basert spilleautomat vil også kunne tjene på det arbeidet som gjøres av ivrige slektsforskere, da automatene vil få mer materiale å bygge temaene på.