Nettsider som kan hjelpe deg med å spore ditt familietre

Slektsforskning er i vinden og det finnes mange gode og mange mindre gode sider der ute. Her er en miniguide til noen av de bedre!

Ancestry

Ancestry er internasjonal slektsforskningsside med særegne sider for mange land, deriblant USA, Storbritannia, Australia, Tyskland og Frankrike. Ancestry startet i USA helt tilbake i 1997 og er i dag et stort nettsted med mange millioner slektstrær, historiske dokumenter, navn, bilder og historier i sitt nettverk. Ancestry har høy standard og alt du kan forvente av en slektsforskningsside. I tillegg har de tjenesten «AncestryDNA» hvor du kan sende inn og få lastet opp ditt DNA for å linke opp med siden din. Tjenesten koster 99 dollar, men den er effektiv, lett å bruke og gir deg mye interessant informasjon. Ancestry er gratis i 14 dager, men krever betalingsabonnement for å fortsette.

MyHeritage

Nettsider familietreMyHeritage er en profesjonell og meget populær online slektsforskningsside. MyHeritage har en veldig fin forside som gjør det veldig lett å komme i gang med ditt eget slektstre. Sidens gode brukervennlighet gjør det lett for hele familien å lage sin egen profil. MyHeritage tilbyr også DNA-testing, samt en rekke andre spennende funksjoner; du kan søke i fødsels-, ekteskap- og dødsarkiv, bilder og dokumenter, aviser og masse annet. MyHeritage har også, som Ancestry, egen app til smarttelefon. Nettsiden har et meget godt tilbud i gratisversjonen, med et utvidet tilbud for betalingsabonnementer.

Family Echo

Førsteinntrykket av Family Echo er litt blandet. Utseendemessig har de en veldig simpel nettside, som ser ut til å komme rett ut fra 1999, men den duger og er veldig enkel å komme i gang med. Den går rett på sak med registrering, uten masse unødvendig støy. Når du kommer i gang vil du oppdage av Family Echo har en god brukervennlighet og det er lett å navigere seg frem på nettsiden. Denne slektsforskningstjeneste er foreløpig helt gratis!

Findmypast

Nettsider familietreFindmypast ble startet i Storbritannia i 2003 og har i dag 18 millioner registrerte brukere. Findmypast har en profil som hovedsakelig retter som mot Storbritannia, noe som reflekteres gjennom tilbudene «Lives of the first world war» og «The British Newspaper Archive». Findmypast er totalt sett en god slektsforskningsside med det meste du trenger for å finne din spennende slektshistorie. Nettsiden har en imponerende database med over 1,6 milliarder dokumenter over hele verden, der noe strekker seg helt fra 1200-tallet. Findmypast har en 14-dagers gratis periode, men i likhet med Ancestry, må du betale for å kunne fortsette videre.